Modele și valori

Dăruind vei dobândi (Partea a 3-a)

Dragii „Moșului”,

Întrucât sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi m-am gândit să împărtășesc cu voi, pe scurt, lucrurile frumoase pe care le-au mai făcut tinerii noștri dragi în ultima vreme și planurile pe care le au pentru această perioadă magică.

Acest articol nu va fi un interviu, așa cum v-am obișnuit, deoarece Silviu și Ecaterina sunt în această lună ajutoarele lui Moș Crăciun și nu au avut timp să participe la realizarea acestuia. Însă, vă asigur că ceea ce voi scrie în rândurile de mai jos reprezintă exact transpunerea gândurilor tinerilor din Parohia „Sfântul Nicolae Balta Albă”.

Lunile scurse de la ultimul interviu au trecut parcă fără să ne dăm seama. Am avut parte de câteva luni grele, în care pachetele au fost împărțite mai târziu datorită faptului că nu am reușit să strângem banii necesari pentru a le cumpăra.  Însă Dumnezeu ne-a ajutat și de data aceasta și am reușit să ne ținem promisiunea făcută celor 49 de familii care ne așteaptă cu nerăbdare și bucurie lună de lună.

De asemenea, am reușit la începutul anului școlar să oferim rechizite pentru toți școlarii familiilor pe care le ajutăm.

Acum, ne pregătim intens pentru cea mai frumoasă  perioadă a anului, Sărbătoarea Nașterii Domnului.

Noi, voluntarii, am primit deja un cadou minunat: chiar pe data de 1 Decembrie toate alimentele necesare realizării tuturor celor 50 de pachete (n.r. o familie primeşte două pachete) ne-au fost oferite de Hipermarketul Auchan (magazinele Titan și Vitan), prin intermediul „Fundației Unu și Unu”, noul nostru colaborator. Mai mult decât atât, vom reuși tot prin intermediul acestor oameni minunați să mai oferim anul acesta o serie de pachete oamenilor pe care îi ajutăm, chiar înainte de Crăciun.

În afară de pregătirea pachetelor, tinerii din parohie au devenit spiriduși de nădejde ai Moșului și au strâns 28 de scrisori. Acum, pentru că el este bătrân și nu poate să mai facă atât de multe cumpărături, fiecare dintre voluntari robotește de dimineață până seara pentru a le oferi copilașilor exact ceea ce își doresc. În plus, tot ei sunt responsabili și pentru cumpărarea celor mai chipeși brăduți sub care Moșul să lase darurile mult dorite. Misiunea noastră este totuși mult mai ușoară acum întrucât acțiunea similară de anul trecut ne-a oferit „diploma de experți în jucării, brazi și hăinuțe pentru prichindei”…

– Scrisoarea Iuliei pentru Moș Crăciun –

După ce toate cadourile vor fi frumos împachetate, ne va rămâne doar să retrăim împreună cu ei bucuria de a avea în mânuțe cadoul mult dorit, moment pe care îl așteptăm cu toții cu multă nerăbdare.

Cu această ocazie vă lansez invitația de a participa alături de noi pe data de 22 decembrie la împărțirea pachetelor de sărbători și a cadourilor pentru copilași. De asemenea, orice ajutor este binevenit pentru continuarea acestei povești frumoase.

Înainte de a încheia, aș vrea să vă povestesc puțin și despre alți tineri la fel de frumoși , voluntarii Asociației „Studenți pentru Viață”, asociația care împreună cu Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa”  (https://cristinastoian.ro/2017/09/28/lucruri-frumoase-se-intampla/) sprijină neîntrerupt femeile aflate în criză de sarcină.

Și ei, la fel ca tinerii din Parohia „Sfântul Nicolae Balta Albă”, se pregătesc intens pentru sărbătorile de iarnă.

În ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae, alături de voluntarii Asociației pentru copii și bătrâni “Sfântul Hristofor”, au pornit cu voie bună și zurgălăi spre biserica cu hramul aceluiași sfânt amintit, din comuna Cățelu, care de patru ani a devenit locul în care ei primesc binecuvântarea pentru a bucura cât mai multe suflete prin intermediul colindelor tradiționale adunate din toate colțurile țării. Pe lista lor, încă deschisă, se află mai multe Centre de Plasament și Cămine de Bătrâni din București, iar bucuria din ochii celor care primesc colindul lor este cea mai frumoasă răsplată pentru numeroasele ore de repetiții. Mai multe detalii privind programul colindelor, puteți găsi aici: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2360191557342139&id=596541417040504

De asemenea, Asociația  „Studenți pentru Viață” împreună cu Universitatea București vor organiza pe data de 18 Decembrie, în Aula Magna a Facultății de Drept București, a V-a ediție a Spectacolului caritabil „Sărbători pentru toți”. Scopul acestuia este acela de a oferi copilașilor de la Centrul de zi ,,Sf. Muceniță Sofia” bucuria sărbătorilor de iarnă. Pe lângă șansa de a urca pe scenă și de a-l întâlni pe Moș Crăciun, toți copilașii prezenți în sală vor primi cadouri, iar donațiile strânse vor contribui la programele sociale desfășurate de Centrul ,,Sf. Sofia”.

– Spectacolul caritabil „Sărbători pentru toți”, ediția 2016 –

Mai mult decât atât, copilașii de la Centrul de Plasament Robin Hood vor primi tot prin intermediul „Studenților pentru viață” cadourile mult dorite de Crăciun, întrucât numeroși oameni cu suflet mare au reacționat extrem de rapid la postarea lor și au devenit ajutoare de nădejde ale Moșului în acest an.

Recapitulând, vă așteptăm alături de noi la oricare dintre evenimentele menționate:

  • 22 decembrie la împărțirea pachetelor de sărbători și a cadourilor pentru familiile nevoiașe din Parohia “Sfântul Nicolae Balta Albă” ;
  • 18 decembrie la Spectacolul Caritabil “Sărbători pentru Toți” ;
  • 14-23 decembrie la colindat în Centre de Plasament și Cămine de Bătrâni.

Îți mulțumesc Doamne pentru că mi-ai adus în viața mea acești oameni minunați și pentru că mă învrednicești an de an să particip la aceste acțiuni deosebite! Le mulțumesc părinților mei care m-au educat în spritul frumos al ajutării aproapelui!  Și, nu în ultimul rând,  vă mulțumesc vouă oameni frumoși pentru că m-ați primit alături de voi!

În încheiere, vă las un colind foarte drag mie, pe care îl vor cânta și „Studenții pentru viață” în aceasta perioadă:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *