Pro Viață

Lucruri frumoase se întâmplă !

Centrul de consiliere şi sprijin „Sfânta Alexandra Împărăteasa” va deveni începând cu data de 2 octombrie locul în care mamele aflate în criză de sarcină vor găsi mereu o uşă deschisă şi ajutor de nădejde spre a duce la bun sfârşit unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care îl poate face o femeie: acela de a dărui VIAŢĂ.

Orice femeie însărcinată sau care a născut de curând şi care se simte singură, abandonată, judecată, criticată, neînțeleasă, fără sprijin, iar adesea asupra ei se exercită presiuni verbale, emoționale sau fizice va primi prin intermediul centrului acces gratuit la servicii de consiliere și asistență socială.

Dintre serviciile oferite gratuit menționez: teste de sarcină, consiliere psihologică, referire spre consiliere spirituală-religioasă la cerere, asistență socială în urgență, informații legate de serviciile locale de asistență socială/consiliere juridică/medici care să supervizeze sarcina/cursuri de alăptare/consiliere vocațională/cursuri de formare profesională, grupuri de suport pentru mame, grupuri de suport post-avort, educație privind sarcina/formarea abilităților parentale.

Ideea înființării acestui loc îi aparține unui om special, Alexandra Nadane. De mai bine de 8 ani ea se implică în proiecte sociale dedicate tinerilor şi în sprijinirea mamelor aflate în criză de sarcină prin intermediul Asociației „Studenți pentru viață”, cea despre care am povestit în primul meu articol de pe blog (https://cristinastoian.ro/2017/05/04/de-la-neinteres-la-a-sustine-viata/).

Fiind la început de drum centrul caută şi voluntari dornici de a oferi o parte din timpul şi abilitățile lor pentru a sprijini mamele aflate în aceste situații delicate.

Mai multe informații despre posturile de voluntariat disponibile, dar şi despre serviciile oferite de centru puteți găsi aici: http://centrulalexandra.ro/.

Felicitări Alexandra pentru această idee şi pentru toate lucrurile frumoase pe care le faci ! Dumnezeu să te ajute în tot ceea ce ți-ai propus !

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *