Evenimente

Gânduri la un an de blog

Salut ! Astăzi blogul meu împlinește un anișor ! Pe data de 13 Mai 2017 publicam cu emoție primul meu articol aici (https://cristinastoian.ro/2017/05/04/de-la-neinteres-la-a-sustine-viata/).

Înainte să ciocnim un pahar virtual de șampanie voi încerca să împart cu voi câteva gânduri adunate în toată această perioadă.

Chiar dacă nu am reușit să scriu atât de des pe cât mi-am propus inițial, pot spune că experiența aceasta este una minunată,  iar acest blog reprezintă una dintre cele mai importante realizări ale mele.  Am redescoperit bucuria de a scrie, m-am maturizat și am învățat o mulțime de lucruri noi atât despre mine cât și despre cei din jurul meu.

Una dintre cele mai mari temeri pe care le aveam la început era „Cum voi găsi eu teme despre care să scriu pe blog?”.  Acum  pot spune că am în minte muuuult mai multe idei de articole decât timpul necesar pentru a le putea scrie pe toate…

Această pagină reprezintă practic locul în care toate gândurile mele pot prinde contur, locul unde am publicat  primul meu interviu și primul meu basm, deși nu credeam vreodată că voi ajunge să fac acest lucru.

Am continuat în acest an să susțin viața sub toate formele ei, iar avortul mi se pare în continuare o experiență îngrozitoare. Sunt încă  voluntar al Asociației ʺStudenți pentru Viațăʺ și, în plus, particip cu drag de aproape un an la acțiunile organizate de tinerii din parohia de care aparțin. Călătoresc în continuare alături de Geoarhiva, însă încerc de asemenea să petrec mai mult timp cu familia mea.

Vorbind puțin despre efectele benefice ale terapiei prin scris, pot spune că acestea sunt deja studiate și recunoscute (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3505408/)

Eliberarea prin scris reprezintă o metodă extrem de eficientă și accesibilă pentru a scăpa de gândurile apăsătoare care își fac loc de cele mai multe ori în viața noastră. Într-adevăr, enumerarea unor cuvinte pe o foaie de hârtie nu ne va rezolva pe loc toate problemele însă ne va face să le privim din alt punct de vedere. Astfel, fie putem găsi soluția salvatoare, fie putem realiza faptul că acele lucruri nu sunt atât de importante pe cât păreau inițial.

Pe scurt, acest blog este pentru mine acel element care completează și încurajează parcă firesc toate lucrurile frumoase care îmi trec prin minte și atenuează gândurile mai puțin plăcute care pun uneori stăpânire asupra mea.

Aș vrea să nu închei acest scurt articol fără a-i mulțumi în primul rând lui Dumnezeu pentru că mi-a dăruit această bucurie și pentru că îmi luminează mereu mintea pentru a scrie. Le mulțumesc de asemenea părinților și duhovnicului meu pentru că au crezut în mine încă de la început și pentru că mă sprijină necondiționat. Și, nu în ultimul rând, le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat sau m-au inspirat să scriu toate aceste articole.

Să îmi trăiești dragul meu blog și să ne bucurăm de tine mulți ani de acum încolo !

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *