Evenimente

Ce facem în acest weekend?

Salut!

Weekend-ul acesta în București au loc cel puțin două evenimente de neratat. Eu am participat aseară la ambele și vi le recomand cu drag.  ?

Primul eveniment este de fapt o întoarcere în timp ce cuprinde povești inedite din viața mahalalelor Bucureștiului de altădată.

Timp de aproximativ două ore, A.R.C.E.N (Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate) ne propune o plimbare unică presărată  cu detalii extrem de interesante despre negustorimea din zona Lipscani, Moșilor și Carol, povești despre cartierele noi ale capitalei și viața mahalalelor  de Ia jumătatea anilor ’30 și despre nopțile de petrecere ale bucureștenilor  de după Marele Război.

-Punct final de traseu-

Traseul face parte din seria plimbărilor  pietonale “Cu bastonul prin București” aflată la a 9-a ediție și va mai avea loc sâmbătă 14 aprilie și duminică 15 aprilie începând cu ora 17. Punct de plecare: Statuia Lupoaicei (Str. Lipscani).

Ghizii din acest weekend sunt Edmond Niculușcă, președintele și fondatorul  ARCEN, și Alberto Groșescu  care în plus este și un excelent fotograf.  ?

Ei sunt și cei care m-au învățat,  încă de la primul traseu la care am participat în urmă cu aproximativ trei ani, să cunosc și să iubesc orașul în care m-am născut, București.

Vă invit și pe voi să cunoașteți o altă față a capitalei, să învățați să iubiți și protejați orașul care v-a adoptat sau în care v-ați născut!

Al doilea eveniment despre care vroiam să vă vorbesc este mult mai popular și este reprezentat de Festivalul Luminilor, (Spotlight). Calea Victoriei sau Podul Mogoșoaiei (prima ei denumire) se transformă odată cu lăsarea serii într-o feerie de lumini și voie bună. Clădirile parcă prind viață, iar oamenii care mișună în căutarea celor mai frumoase proiecții completează firesc tot acest tablou de basm.

Acestea sunt pe scurt evenimentele pe care vi le propun în acest weekend. Mai multe detalii găsiți aici și aici.

În caz că v-am trezit interesul și veți participa aștept impresiile voastre ?

Acestea fiind spuse, vă doresc weekend  plăcut!

 

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *