Pro Viață

Despre oameni și viață

Dragii mei,

Prima zi de primăvară, 1 Martie, ne oferă în fiecare an un nou început spectaculos, natura renaște după o iarnă grea, mărțișoare care de care mai colorate devin accesoriul cel mai purtat de doamne și domnișoare, iar parfumul florilor se răspândește pretutindeni parcă pentru a alunga toate supărările celor care îl respiră.

– Foto: Cristina Stoian –

În plus, această zi aduce odată cu ea și începutul Lunii pentru Viață. În această perioadă au loc în întreaga țară dar și în Republica Moldova diverse evenimente menite să celebreze viața încă de la concepție. Momentul culminant al acestei luni este reprezentat în fiecare an de „Marșul pentru Viață”, care în acest an se va desfășura pe data de 23 Martie, în peste 500 de orașe și localități din România și Republica Moldova. Vă las pe voi să aflați mai multe detalii despre evenimentele organizate în această lună în București, de aici: http://studentipentruviata.ro/2019/03/calendarul-activitatilor-organizate-de-asociatia-studenti-pentru-viata-in-luna-pentru-viata-2019-unic-din-prima-secunda/ .

Existența crizei de sarcină în societatea noastră este un lucru care trebuie acceptat, iar femeile trebuie să primească de la fiecare dintre noi tot sprjinul necesar pentru a nu ajunge să facă avort. Tocmai de aceea, au început să apară și în România din ce în ce mai multe Centre de Consiliere pentru femeile aflate în criză de sarcină (lista lor o găsiți aici: http://studentipentruviata.ro/2019/03/lista-centrelor-care-ofera-servicii-de-consiliere-in-criza-de-sarcina-si-alte-servicii-pentru-mame-familie-copii-revista-pentru-viata-nr-9-primavara-2019/ ).

Scopul lor nu este acela de a interzice avortul, ci de a oferi acestor femei o altă opțiune decât avortul, atât prin consiliere psihologică și socială, cât și prin sprijin concret atât pe perioada sarcinii cât și o după naștere.

Observ cu mâhnire faptul că noi oamenii devenim din ce în ce mai egoiști și stâpâniți de patimi. Îi judecăm pe cei din jurul nostru fără să avem habar despre ceea ce se ascunde cu adevărat în sufletul lor.  Recunosc, și eu judec, și eu sunt uneori egoistă însă realizez acest lucru și îmi doresc să pun început bun, ceea ce mulți dintre noi nu suntem din păcate dispuși să facem.

În spatele unei femei care își dorește să facă avort se pot ascunde, în 80% dintre cazuri, presiunile tatălui, ale familiei sau lipsurile. Doar un cuvânt poate să fie suficient pentru ca aceste femei să înflorească și să primească în sufletul lor dorința de a deveni mame fericite și împlinite.

În spatele unui om pe care noi îl considerăm insuportabil, dificil, agresiv verbal sau nesociabil se poate ascunde un suflet sensibil care a fost rănit atât de tare la un moment dat încât se ascunde, de multe inconștient, sub o carapace construită din teama de a nu fi lovit din nou. Este suficient doar să ai puțină răbdare cu el și vei vedea cum înflorește și devine un prieten de nădejde. Chiar dacă va mai avea momente în care pare de neînțeles și dificil, din cauza reminiscențelor trecutului sau poate pentru că este și el stăpânit la rândul lui de alte patimi sau de timiditate, dacă vei reuși să vezi cât îți este de devotat vei găsi puterea să îl ierți mereu.

Fiecare dintre noi poartă în suflet o luptă  mai mică sau mai mare, nimeni nu este perfect, însă cu răbdare, rugăciune și credință putem ajunge să îndeplinim porunca lăsată de Dumnezeu, „Să-l iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”. Iar bucuria pe care o ai atunci când ajungi să îl înțelegi și iubești pe cel pe care până ieri nu îl puteai înghiți este de nedescris.

Să facem din Luna pentru Viață, o lună a unui nou început, în care să învățăm să sprijinim viața sub toate formele ei și pe femeile aflate în criză de sarcină,  să învățăm să îi iubim și să îi înțelegm pe cei din jurul nostru înainte de a le pune etichete ! Pentru că fiecare dintre noi este UNIC DIN PRIMA SECUNDĂ !

– Foto: Cristina Stoian –

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *