Pro Viață

Născuți pe 5 februarie

Sunt o persoană destul de sceptică la tot ceea ce înseamnă zodii, numerologie, personalitate în funcție de ziua de naștere etc. Am observat însă faptul că anumite  trăsături de caracter sunt comune oamenilor care se află în aceeși zodie.

De exemplu, se spune că Vărsătorii sunt idealiști, sensibili, emotivi și cam extremiști în ceea ce privește afectele lor, în sensul că pot trece de la disperarea cea mai neagră la înflăcărare și optimism contagios. De asemenea, aparențele îl arată ca pe un individ blând, aceasta nefiind însă decât o mască pentru impetuozitatea și tăria hotărârilor sale. Firi artistice, dau dovadă de vivacitate, au o memorie bună și spirit inventiv și sunt extrem de receptivi la nou. Fiind preocupată de soarta fiecăruia și a tuturor, femeii vărsător i se potrivește o carieră didactică, în medicină și asistență sanitară sau în asistență socială.

Toate aceste trăsături mi se potrivesc foarte bine și le-am observat și la alte persoane născute sub acest semn zodiacal. Pornind de la aceste gânduri am descoperit faptul că foarte mulți actori, artiști, scriitori etc. sunt născuți în zodia Vărsător.

Doresc să îi amintesc aici pe marii actori: Marin Moraru, Florin Piersic, Vladimir Găitan, Ștefan Iordache, George Motoi, Victor Rebengiuc, Ștefan Mihăilescu-Brăila , Oana Pellea, Dan Puric , George Ivaşcu, Benny Hill, Oprah Gail Winfrey, Paul Newman, Clark Gable, Jack Lemmon, Humphrey DeForest Bogart, Jennifer Aniston, Federico Fellini , Brandon Bruce Lee, John Travolta, Bridget Jane Fonda, Joe Pesci.

De asemenea și pe marii scriitori: Stendhal, Ioan Luca Caragiale, Grigore Vieru, , Geo Bogza, Jules Verne, Lewis Carroll.

Tot în zodia Vărsător s-au născut și următorii pictori, muzicieni sau creatori de modă:  Ștefan Luchian, Edouard Manet, Placido Domingo, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert , Phil Collins, Robbie Williams, Justin Timberlake, Shakira, Ovidiu Lipan “Ţăndărică”, Ion Dolănescu, Gil Dobrică, Narcisa Suciu, Dan Bălan, Christian Dior, Paco Rabanne.

Au existat și câțiva președinți, monarhi sau oameni de știință născuți sub acest semn zodiacal: Ronald Reagan, Abraham Lincoln, Franklin D. Roosevelt, Boris Elțin, Regele Ludovic al XV-lea, Regina Beatrix a Olandei, Dmitri Ivanovici Mendeleev, Thomas Alva Edison, Charles Robert Darwin , Galileo Galilei, Spiru Haret, Nicolae Bagdasar, Dimitrie Gusti.

Am făcut toată această introducere lungă pentru a ajunge în final la fotbal. Da, ați citit foarte bine, FOTBAL ⚽.

Probabil acum vă întrebați ce legătură există între fotbal și zodii?

Ei bine, în cazul meu există o astfel de legătură. Atunci când am descoperit fotbalul eram în clasele primare. Nu înțelegeam eu prea bine regulile lui dar îmi plăcea și îl jucam uneori cu băieții în curtea școlii. Mai mult decât atât, am decretat subit la un moment dat că ʺDe azi înainte eu țin cu Steauaʺ chiar dacă cel mai bun prieten al meu de atunci ținea cu Rapid… Aș vrea să menționez aici faptul că niciunul din părinții mei nu este microbist și nu înțeleg nici astăzi cum poate să-mi placă acest sport…

Prin intermediul acestei pasiuni am descoperit faptul că sunt născută în aceeași zi și în aceeași lună (5 februarie) cu legenda fotbalului românesc și a Clubului de fotbal Steaua, Gheorghe Hagi.

Anii au trecut, iar descoperirile au continuat. Nimeni alții decât Cristiano Ronaldo, Neymar, Carlos Tevez, Giovanni van Bronckhorst, Rodrigo Palacio, Vedran Corluka, Sven-Goran Eriksson, Cesare Maldini, Eric Bicfalvi și Adnan Januzaj sunt născuți pe 5 februarie…

Așadar, oare cum ar putea să nu îmi placă mie fotbalul?

Este de nedescris sentimentul pe care îl ai pe un stadion unde 30000 de suflete cântă într-un singur glas imnul României sau cântece de susținere pentru echipa favorită. Lacrimile din ochii suporterilor atunci când căpitanul ridică pe umeri un trofeu mult așteptat, bucuria golului victoriei în ultimul minut, jocul perfect al echipei după o perioadă slabă, curiozitatea și nerăbdarea de a vedea noile achiziții pe teren sunt doar câteva dintre motivele pentru care iubesc fotbalul. Nu îmi plac înjurăturile, bătăile, și, chiar dacă pare greu de crezut, pe stadion există și oameni civilizați care vor doar să își susțină calmi echipa favorită.

Chiar dacă urmăresc și alte meciuri, FC Steaua București rămâne echipa cea mai dragă mie. Nu pot explica de ce, însă fără îndoială văd zi de zi viața în roșu albastru și sunt cu sufletul alături de ei indiferent de rezultat.

Revenind la fotbaliștii de mai sus, probabil cel mai celebru dintre ei este acum  Cristiano Ronaldo. Un lucru mai puțin cunoscut este însă faptul că el a fost un copil nedorit, lucru pe care îl amintește și în filmul lui autobiografic. Mama sa a făcut tot posibilul să îl avorteze însă Dumnezeu avea alte planuri pentru micuțul Cristiano…

Aceasta reprezintă încă o dovadă a faptului că Dumnezeu are un plan cu fiecare copil care este pus de El  în pântecele unei femei. De asemenea, profit de această ocazie pentru a vă îndemna din nou să sprijiniți femeile aflate în criză de sarcină ! Chiar și o vorbă bună poate face diferența !

Vă îndemn să nu rămâneți nepăsători la orice ocazie de a ajuta o viață să vină pe lume !

Închei acest articol cu îndemnul lui Mark Twain: ʺDă şansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viaţa ta.ʺ

Ziua mea de naștere cu siguranță este mai frumoasă datorită căldurii și iubirii Lui Dumnezeu care m-a binecuvântat cu o familie minunată și mi-a oferit bucuria de a primi atâtea urări frumoase de la voi ! Vă mulțumesc din suflet și vă îmbrățișez cu drag pe fiecare în parte ! Dumnezeu să vă întoarcă înzecit gândurile frumoase !

P.S. Tortul din imagine l-am primit anul trecut, iar mesajul pozei este: „Fie ca viața să vă fie la fel de frumoasă ca melodia preferată și să vă bucurați de ea în pași de dans ! ?

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *