Evenimente

Trei ani de blog. Cinci ani pro-viață

Salut! Astăzi, blogul meu împlinește trei ani ! Așa cum vă spuneam și atunci când blogul meu a împlinit un an,  „acest blog este pentru mine acel element care completează și încurajează parcă firesc toate lucrurile frumoase care îmi trec prin minte și atenuează gândurile mai puțin plăcute care pun uneori stăpânire asupra mea.”

În toată această perioadă am continuat voluntariatul pro-viață și participarea la acțiunile de voluntariat organizate de tinerii din parohia de care aparțin, am devenit medic specialist și am trecut prin numeroase experiențe care, cred eu, mi-au adus mai multă maturitate în gândire și m-au ajutat să privesc viața cu alți ochi.

Aș vrea să revenim pentru câteva secunde la ziua de 13 Mai 2017, data în care publicam cu emoție primul meu articol aici: https://cristinastoian.ro/2017/05/04/de-la-neinteres-la-a-sustine-viata/.

Mi-am dorit să ne reamintim de această primă postare întrucât mesajul articolului aniversar de astăzi este tot pro-viață.

De fapt, nici nu se putea ca mesajul să fie altul…

Duminică, 17 Mai, ora 18, va avea loc Marșul pentru Viață 2020. Datorită situației actuale, marșul va avea loc în premieră ONLINE. Da, ați citit bine, va avea loc online și va fi transmis LIVE pe pagina de Facebook Marșul pentru viață București.

Mai multe detalii atât despre marș, cât și despre celelalte activități pro-viață la care puteți participa online săptămâna aceasta puteți afla aici: http://www.marsulpentruviata.ro/marsul-pentru-viata-2020-pentru-viata-pentru-parinti-pentru-copii-se-muta-online-pe-17-mai/.

În ciuda faptului că mi-aș fi dorit foarte mult ca marșul să se desfășoare la fel ca în anii trecuți, această modalitate mă bucură întrucât astfel vom putea trimite mesajul pro-viață în orice colț al lumii și vor putea fi alături de noi chiar și cei care de obicei fie stăteau acasă, fie aveau alte evenimente la care preferau să participe.

– Foto: Cristina Stoian –

Ziua de 17 Mai nu a fost aleasă întâmplător pentru desfășurarea Marșului, întrucât ea reprezintă Ziua Națională a Familiei.

Familia reprezintă locul în care noi primim cel mai frumos dar, VIAȚA. Familia este cea la care găsim alinare în suferințe, găsim sfaturi frumoase și găsim idei geniale. Familia este locul de unde ne luăm zilnic energia necesară pentru a merge mai departe zi de zi, clipă de clipă.

Consider că în definiția lărgită a familiei nu intră doar părinții, copiii, soțul sau soția, ci și Dumnezeu, duhovnicul și prietenii care devin familie. Alături de ei devenim mai puternici, mai buni, mai frumoși și reușim să învingem greutățile.

Așadar, să luăm acest timp care ni se dă drept bucurie de a petrece mai mult timp cu familia, drept motiv pentru a deveni mai buni, mai înțelepți și drept modalitate de a ne apropia mai mult de Dumnezeu și a înțelege că a-l pune pe El în tot ceea ce facem este singura cale de urmat.

Închei cu speranța de a ne vedea duminică în număr cât mai mare la Marșul pentru Viață 2020! Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii. Pentru că doar împreună putem crea o Lume pentru viață!

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *