Modele și valori

Lorelai, o minunată lecție de viață

Anul 2011, la televizor se tot anunța o nouă emisiune, „Românii au talent”. Formatul acesteia mi-a stârnit curiozitatea atât de tare încât am urmărit cu sufletul la gură primul sezon. Eram fascinată ! Nu îmi puteam imagina că există oameni atât de talentați. Cu fiecare ediție descopeream noi eroi. Am descoperit beatbox-ul, bartending-ul, am văzut spectacole de vis şi am ascultat voci minunate.

Anii au trecut, iar timpul nu mi-a mai permis să urmăresc chiar toate emisiunile. Însă nu am ratat aproape nicio finală. Am fost dezamăgită de multe ori deoarece aveam impresia că premiul cel mare a mers fie la un caz social fără un talent atât de deosebit încât să merite această onoare, fie la altcineva decât preferatul meu.

Dar anul acesta totul s-a schimbat. Consider că a câştigat exact persoana care merita cel mai mult din toate punctele de vedere, Lorelai Moşneguțu.

Foto: Pro TV

Pe numele real Alberta, cea mai talentată româncă a anului 2017 s-a născut fără mâini şi fără femur la ambele picioare. A fost abandonată de mama sa la naştere, iar medicii nu au crezut că va supraviețui mai mult de câteva zile.

Însă ea a vrut să trăiască, iar la numai două luni s-a întâmplat prima minune din viața ei: a fost adoptată de o femeie extraordinară care i-a oferit familia şi iubirea de care avea nevoie. „Mama Vio“ sau Veronica Pârvulescu, asistent maternal, a fost cea care a crezut în Lorelai şi în şansa ei la o viață normală. Deşi nu a vorbit timp de trei ani și nu a mers până la patru ani, „mama Vio” i-a pus un creion între degetele de la picioare fetiței încă de la vârsta de 6 luni.

Acum, Lorelai are 14 ani şi reprezintă o lecție de viață pentru fiecare persoană pe care o întâlneşte. Fetiţa participă cu bucurie la olimpiadele de biologie şi geografie, are 50 de diplome şi 25 de trofee, a scris deja cu degetele de la picioare 10 cărți de poezii, pictează cu pensulă şi culori la fel de uşor cum tastează la laptop şi în plus, cântă foarte bine atât cu vocea cât şi la orgă sau pian.

Deviza după care se ghidează micuța este „Cad de zece ori şi mă ridic de 20“. Astfel, la  doar 10 ani Lorelai a fost cea care i-a încurajat pe militarii români de la Garnizoana Târgovişte înainte de a pleca în misiune în Afghanistan.

Aşa cum spune chiar ea într-un interviu, „misiunea ei este să facă lumea mai fericită prin scris şi prin cântec.“ Iar această misiune se pare că i-a reuşit, având în vedere faptul că aseară, publicul a decis ca Lorelai să primească marele trofeu al emisiunii „Românii au talent”: Lorelai primind trofeul emisiunii.

Copila minune a primit premiul cu modestie şi lacrimi în ochi, spunând că doreşte cu aceşti bani să îşi cumpere un apartament la parter sau la etajul unu cu mobilă personalizată, să investească în cariera ei muzicală, iar restul sumei să o doneze.

Ce am învățat eu de la Lorelai?

  • Că viața merită trăită oricât de grea ar părea;
  • Că nu trebuie să încetăm niciodată să credem în visurile şi planurile noastre;
  • Că trebuie să ne oprim din a judeca dreptul la viață al celor din jurul nostru;
  • Că trebuie să acordăm oricui o şansă indiferent de modul în care arată sau se exprimă;
  • Că trebuie să privim fiecare succes cu modestie;
  • Că nu trebuie niciodată să uităm de unde am plecat;
  • Că trebuie să credem mai mult în Dumnezeu şi în îngerul păzitor pe care El ni-l trimite la Sfânta taină a botezului.

Am postat acest articol în categoria „Modele şi valori” deoarece cred cu tot sufletul că Lorelai este un model pentru noi toți, este o adevărată lecție pe care Dumnezeu ne-o oferă doar pentru a ne aminti cât trebuie să fim de fericiți că am primit acest dar numit VIAŢĂ !

Închei cu un citat al lui Octavian Paler, care poate reprezenta în acelaşi timp şi o invitație către schimbarea unor mentalități:

“Atinge steaua de neatins şi nu-i uita pe cei ce au crezut în tine!”

 

Surse:

  1. Adevarul.ro
  2. Adevarul.ro

Surse foto: Facebook, Pro TV.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *